Print deze pagina

Vintage drums, algemeenDe uitgebreide site van Winnie Mensink in Amsterdam is zeer de moeite waard en bevat heel veel informatie over vintage drums. Winnie is een bevlogen vintage liefhebber / verzamelaar en heeft o.a. fraaie sets, snares, bekkens en boeken te koop.Tom Vermulst schreef een fraai boek over Royal drums. Het merk Royal is min of meer de Amsterdamse tegenhanger van het Haagse Westend. Het boek, 112 pagina's met 250 afbeeldingen is te koop via
t <PUNT> vermulst2 <AT> upcmail <PUNT> nl                 
Een korte samenvatting (in het Engels) door Tom Vermulst over het reilen en zeilen van dit Amsterdamse merk vindt u hier. Er zijn zeker overeenkomsten met het bedrijf van de firma De Hooge op te merken.
Als verweer tegen spambots is het emailadres van Tom op deze ongebruikelijke manier weergegeven, maar u snapt 'm wel! Bram de Visser uit Sint Pancras (NH) rommelt en trommelt. Wie op zoek is naar (vintage) drums, missende onderdelen, hardware, bekkens en goede tips is bij hem aan het goede adres.


Piet Klaassen in Badhoevedorp is een fenomeen. Wie kent niet zijn kreet "Als wij 't niet hebben, heeft u het niet nodig"? Wie een keer bij hem is geweest vergeet dat nooit meer. Maar hoe rommelig zijn winkel ook mag zijn, Piet weet alles feilloos te vinden. En het moet inderdaad vreemd lopen, als u niet vindt wat u zoekt.
Voor de site van Ingo Winterberg over het befaamde Trixon willen we toch even uw speciale aandacht vragen. De site herbergt een gigantische hoeveelheid informatie en toont talloze fraaie afbeeldingen van de vele Trixon modellen en uitvoeringen. Neem er even de tijd voor.


Hoewel de Slagwerkkrant niet specifiek is gericht op het oude(re) werk schrijft Winnie Mensink af en toe over vintage drums. Een interessant online slagwerkplatform (slagwerkwereld.com) onder auspiciën van de Slagwerkkrant is hier te vinden.Liefhebbers van Slingerland drums kunnen fraaie sets bekijken op de homepage van Cor Jansen. U treft er ook een forum aan, waar helaas nauwelijks gebruik van wordt gemaakt.In museum RockArt van Jaap Schut in Hoek van Holland kunt u maar liefst zes fraaie Westend-sets bewonderen. U vindt er ook de gerestaureerde Ludwig set met 2x 26" Westend bassdrum van Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en de originele Westend set van Jay Baar (Q65) zoals die is afgebeeld op de LP-hoes "Revolution".
Vorige pagina: Custom drums
Volgende pagina: Verantwoording