Print deze pagina

Hardware

Er zijn bassdrums bekend die met twee zgn. halve T-spanschroeven zijn uitgevoerd. Deze spanschroeven, de twee onderin, met het bassdrumpedaal er tussen, maken het mogelijk om gemakkelijker het bassdrumpedaal aan te brengen of te verwijderen.De Fa. J. de Hooge & Zonen produceert zelf geen standaards en levert hoofdzakelijk Olympic standaards, hihat- en basspedaal bij een Westend drumstel. Op verzoek kan elk merk worden bijgeleverd. In de winkel zijn verschillende merken op voorraad, waaronder Premier.

Geheel nieuw voor ons is de ontdekking van een door de Fa. J. de Hooge & Zonen vervaardigde hihat-schuinsteller. Met dank aan Jan Carree!De pootjes van de staande tom kennen 3 varianten: recht, 1x gebogen en 2x gebogen.

Bij de vroege Westend drumstellen wordt een "slot-head" stemsleutel van John Grey of Premier meegeleverd. Later wordt een set voorzien van een op het Westeinde vervaardigde, eenvoudige, verchroomd koperen sleutel. Met hetzelfde stempel waarmee de snarenmat en de hihat-schuinsteller zijn ingestanst is ook de stemsleutel voorzien van de naam Westend. Ons zijn slechts enkele sleutels bekend. 

 

 


Vorige pagina: Bongo's
Volgende pagina: Vellen