Print deze pagina

Actueel, archief

Na ca. 40 jaar speelde bassist Rinus Gerritsen (Golden Earring) op 27 maart 2010 (ter gelegenheid van het 12,5-jarig bestaan van sigarenzaak Het Prijspaleis in de Terletstraat in Den Haag), weer eens met een drummer op Westend (met Tama snare). Dit keer niet met Fred van der Hilst, Jaap Eggermont, Sieb Warner of Cesar Zuiderwijk, maar met Rooie Ruud (Ruud van de Sluis). Een filmpje van de jammende muzikanten Rinus Gerritsen, Jaap de Jonckheere, Ruud van de Sluis en Patrick Lejewaan vindt u hier (YouTube).


----------------------

Ronald Wildschut wist enkele jaren geleden de zwarte Westend kit van Sieb Warner (o.a. Ricochets, Willy & his Giants, Motions en Golden Earring) te bemachtigen. Het drumstel van Sieb zoals Ron dat aantrof bestaat uit: 

- Westend bassdrum 24" (ongeboord);
- Westend hangende tom 14";
- Westend staande toms 16"en 16"+;
- Premier Royal Ace snare 14"x 4";  
- Rogers en Ludwig standaards, Ludwig Speed King bassdrumpedaal;
- Zildjian hihat 16" (!);
- Paiste Giant Beat, crash 18";
- Paiste Dixie, crash 18";  
- Tosco ping-ride 20";
- Premier drumkruk. Na restauratie van de set van Sieb Warner verkocht Ron enkele ketels en kocht hij andere ketels aan. Daarmee stelde Ron in 2011 een jazz-set samen, die hij voorzag van nieuwe bekleding. Maten: bass 18"+, hangende tom 12"-, staande tom 14" (de hangende tom bij de set van Sieb Warner!). De 14" snare is van het model Tonny Nuser. Let ook op de bekken- en koebelhouder op de bassdrum. U ziet de set op de volgende foto's.

Toegevoegd: bassdrum 24" (van de set van Sieb Warner):Update januari 2012:
Ronald Wildschut verkoopt eind 2011 de paarse set aan Arjen van der Linden in Amersfoort, die 'm doorverkoopt aan Benjamin Herman. Benjamin laat de set in januari 2012 door Thijs van der Heijden in Amsterdam opnieuw bekleden met wit parelmoer (die de originele Westend wrap heel erg dicht benadert!).
Zie hier voor een verslag van de metamorfose van deze set.


----------------------

Moesten we in september 2009 nog melden dat de Amsterdam Vintage Drum Show 2009 van Winnie Mensink en Tanco Baart is afgelast, voor 2010 lijkt het er beter voor te staan, getuige de tekst op de website van Winnie:
Showproducers Winnie and Tanco take a year off due to increased time consuming other drumrelated activities. Not sure yet what 2010 will bring but already disappointed friends have offered their assistance for next years drum show. We'll keep you posted.
----------------------

Slecht nieuws! De Amsterdam Vintage & Custom Drum Show die was gepland voor 19 en 20 september 2009 gaat niet door. Op de site van de show vinden we het volgende bericht:

2009 SHOW CANCELLED!
Organisatoren Winnie Mensink en Tanco Baart geven er voorlopig de brui aan. De afgelopen 6 jaren waren mooi en met veel positieve reakties, maar andere bezigheden (met name muziek maken) vragen om voorrang dit jaar. We bedanken iedereen die heeft meegewerkt de afgelopen jaren, en alle standhouders, sponsors en bezoekers.
Winnie Mensink en Tanco Baart

Toelichting Winnie: "De vele werkzaamheden voor de show, gecombineerd met een druk speelschema van met name Tanco en de twijfel (toch) over de locatie, hebben tot deze drastische maatregel geleid. Nog niet bekend is of er volgend jaar weer een show gaat komen en zo ja, in welke vorm."
----------------------

"Hobby: Sax blazen en autorijden. Merk auto: M.G. Sport. Ambitie: Veel geld verdienen. Installatie: Westend drums compleet, speciaal gebouwd (f 2.500,-)" aldus de Muziek Express van juli 1966 over de toen 19 jarige Motions drummer Sieb Warner.
Een interview met Sieb Warner (Willy & his Giants, The Atmospheres, The Motions, Golden Earring) uit  2004. (Platenblad 118, interview door Peter Sijnke).
----------------------

Na vijf zeer geslaagde beurzen vond op 18 en 19 oktober 2008 de zesde editie plaats van de Amsterdam Drum Show (organisatoren Winnie Mensink en Tanco Baart i.s.m. de Slagwerkkrant). De beurs had dit keer het motto "100 jaar drumstel" meegekregen.   
De vintage beurs had dit jaar niet De Griffioen in Amstelveen als standplaats, maar er was gekozen voor de voormalige NDSM-werf in Amsterdam.
Een uitstekende organisatie, maar liefst zes clinics (o.a. door Marcel Serierse, John Engels en Robert Jan van Schoonacker) en een uiterst relaxte sfeer zorgen voor een geslaagde vintage beurs.


Vorige pagina: Actueel
Volgende pagina: Allerlei